Familjen Grapes: Oväntat mycket flytt


Här är ännu ett avsnitt av familjen Grapes!
 
Barbro kunde äntligen ta det lugnt. Hon hade jobbat hela dagen med att flytta in allting och nu var det klart. Nästan iallafall, källaren hade de inte orkat fixa iordning. Huset var så stort så de visste inte vad de skulle göra däe nere. Kanske kunde mamma och pappa flytta ner dit innan de blev gamla. Hon funderade på allt möjligt tills det var dags att sova.
Nästa morgon vaknade Joakim av barnskrik. Han kollade på klockan, fem.. Skojar du tänkte han för sig själv. Han lyfte upp en motvillig Coral som absolut inte ville gå upp trots att hon hade väckt honom.
Nu hade Barbro vaknat och det var dags för ett morgondopp i poolen. Poolen var varm men över natten hade det blivit riktigt kallt i luften. Hon började frysa så hon gick snabbt in och gullade med Tulsa.
Tulsa lärde sig att ta in tidningen. En tacksam matte satte sig i soffan och började läsa om gårdagens händelser. Juste! Hur kunde jag glömma tänkte Barbro. Det är ju Corals födelsedag idag. Tankarna började snurra i huvudet på henne. Vad skulle hon köpa? Skulle hon skaffa ett till barn? Jag får prata med Joakim om det senare idag tänkte hon.
En glad Coral växte upp och fick ett eget rum!
Titta! Gissa vem mer som bestämde sig för att växa upp!
Nästa morgon gungade hon i gungan som hennes mamma köpt till henne. Då och då önskade hon efter ett syskon. Ibland var det så ensamt hemma.
Samma dag klockan fyra var det fest hemma hos familjen Grapes. Barbro hade en födelsedagsfest för Ellie. Tyvärr regnade det annars hade det kunnat bli riktigt trevligt.
Gästerna var imponerade av Ellie som var en riktig kändis. Joakim och Barbro tog saken i egna händer och frågade om Ellie och Jeffery ville flytta in hon dem. De kunde bo i källaren och få hjälp nu när de började bli gammla.
Nu blev Ellie gammal på riktigt. Hon skulle fortsätta jobba, iallafall ett tag till. Några böcker till skulle hon nog kunna skriva också tänkte hon. Nu när hon bodde hos Barbro kan hon fokusera mer på jobbet och på Jeffery.
 
Det var allt för den här gången! Kommer mer om familjen Grapes snart!