Enplanshus - Bygge

Hej kära läsare!
 
Nu är det äntligen höstlov, vilket såklart ger mer tid för att spela Sims. Dock har vi ganska mycket planerat, men såklart, det är mer tid för sims än vanligt. Jag har börjat bygga på ett enplanshus, och huset är tänkt för två riktiga nördar! Jag planerar ett sovrum, badrum, kombinerat kök, vardagsrum och matsal, samt ett stort spelrum. Här är början på huset!
 
 
//Rolo

En liten titt hos Familjen Sandstorm

För ett tag sedan presenterade vi ett hus där Familjen Sandstorm bor. Jag tänkte att ni skulle få en liten insikt om hur de har det i sitt hus nuförtiden!
 
 
Mamma Amanda är arbetslös, och det verkar inte ens gå att hitta ett jobb som städare. Istället tillbringar hon dagarna i soffan med TV-tittande. Den enda gången hon rör på sig är för att laga mat till sina älskade döttrar(själv äter hon knappt något). Hon försöker trots allt vara en bra mamma.
 
 
Lynn är dock inte så tacksam över att mamman försöker vara snäll. Lynn är nästan alltid arg på morgonen, frukosten äter hon hellre på sitt rum än med de andra.
 
 
Diska klarar också Helena av, även om hon ofta ber om hjälp med disken av Amanda eller Lynn.
 
 
Även om hon kollar vad det finns för jobb varje dag, hittar hon inga som passar henne. De jobb som finns kräver utbildning, och det har inte Helena.
 
 
Amanda tycker att skolan börjar bli tråkigare och tråkigare, men Amanda försöker hålla intresset uppe och prestera så bra som möjligt, eftersom hon vet hur det gick för Helena.
 
 
Amanda tycker dock schack är kul och är en av de bästa i sin klass.
 
 
Lynns stora intresse är musik, och det är ett yrke inom den grenen hon tänker sig efter studenten.
 
 
Lynn går också i en musikklass, och på så sätt har skolan blivit rolig igen enligt Lynn. Hon gör därför läxorna flitigt.
 
 
Lillasyster Amanda försöker ofta föra ett samtal med sin syster, men får bara en sur min tillbaka.
 
//Rolo

Husbyggen: Villa Villekulla och Karavanen

God eftermiddag kära läsare!
 
Vi har precis byggt färdigt två hus faktiskt. Ett där Ida gjort utsidan och jag inrett(bara ändrat på ett par rum och lite tapeter), och ett som jag byggt specialdesignat till Idas familj i Sims 4. Om ni vill ladda ner husen, finns de uppladdade på Galleriet under namnen Villa Villekulla och Karavanen.
 
Det första huset jag tänkte presentera går under namnet Karavanen, där utsidan är gjord av Ida medan jag har inrett och så vidare. Huset är tänkt för två föräldrar och ett till två barn.
 
 
Detta är Karavanen utifrån, alltså den del som Ida har byggt. Tomtstorleken är 20x30.
 
 
När man kommer in i huset finns det möjlighet att hänga av sig kläder. Det finns även ett arbetsrum/hobbyrum.
 
 
Vardagsrummet ligger ganska centralt, nära trappan, på nedre plan.
 
 
I badrummet på nedre plan finns både dusch och badkar.
 
 
Köket.. ja det finns inte så mycket att säga om det.
 
 
På ovanvåningen finns lite allmänna hobbysaker precis när man kommer upp för trappen.
 
 
En walking closet finns såklart!
 
 
Det stora, spaaktiga badrummet med grönt tema finns också på ovanvåningen.
 
 
Masterbedroom är ganska stort, här finns det mesta. Dessutom har man utsikt över staden.
 
 
Det lyxiga TV-rummet med egen bar och stor platt-TV.
 
 
Sedan finns det ett barnrum för en bebis och ett barn/tonåring med orange tema i närheten av föräldrarnas sovrum.
 
Villa Villekulla...
...är byggd och inredd av Rolo till Idas Familjen Grapes, alltså är sovrum och själva stilen på huset anpassade efter familjen. Till exempel finns det inte så mycket konst på väggarna, eftersom dottern i familjen målar väldigt mycket och konsten ska upp på väggarna när de flyttar in. Familjen består av en mamma, en dotter, och två söner med flickvänner. En av sönerna har även en son. Det finns även en fjärde son, men han har flyttat ut. Mammans man är död.
 
 
 
Det här är Villa Villekulla som har blivit rosa! Det finns hela tre ingångar, två balkonger och mycket snickarglädje. Huset är byggt och anpassat till en tomt med storleken 20x30.
 
 
Detta är huvudentrén till huset. Välkommen in!
 
 
Väl inne finns plats för att hänga av sig ytterkläder, samt en liten arbetsrumshörna med bokhylla.
 
 
Vardagsrummet är ganska gammaldags inrett och finns för att familjen ska lätt kunna umgås med varandra. Här finns även en utgång till den vackra bakgården.
 
 
 
Matsal och kök är lite mordernare, men familjen ville behålla den gammaldags känslan, därav finns det ganska mycket trä.
 
 
Om man går igenom den här lilla dörren kommer man till ett tornrum där ett litet barnrum finns, som är tänkt att passa den nyfödda sonen Zebastian i familjen.
 
 
Innanför en dörr som går från köket kommer man till ett litet sovrum, angränsande till tornrummet, där mamman i familjen ska sova.
 
 
I anslutning till både mammans sovrum och hallen finns detta lilla rosa badrum.
 
 
Uppför trappan finns TV-rum samt ett litet schackbord.
 
 
I det turkosa rummet, där dottern ska sova, är många av väggarna tomma eftersom hon vill sätta upp mycket av sin konst på dem.
 
 
I det lilla tonrummet med dörr till sitt sovrum har dottern sitt målarrum. Hon är även en mycket duktig fiolspelare, då här kan hon spela hur mycket fiol som hon vill utan att de andra blir irriterade på henne!
 
 
I detta lilla sovrum för två ska en av sönerna med flickvän sova...
 
 
...och i det här ska den andra sönen med flickvän sova.
 
 
Detta är det stora badrummet på ovanvåningen, och här finns både dusch och badkar.
 
Vad tyckte ni om husen?
 
//Rolo