Mapeds Dagbok Kapitel 8

 
 
 
 
Hej Dagboken! Idag har jag dykt, men det har hänt lite annorlunda saker, saker som inte är som de ska vara... Men vi kan ta det hela från början. Imorse när jag vaknade, eller pappa väckte mig rättare sagt, kände jag mig egendomligt dragen någonstans. Jag visste inte vad, bara att det kändes väldigt egendomligt. På vägen till dykarplatsen, Pärldjupet, såg jag något; en fena som försvann ner i djupet. Visst, det hade kunnat vara en fisk, men fenan var rosa och lika bred som min arm. Mina tankar hade gått till sjöfolket; ett egendomligt folk som sägs leva i Isla Paradisos laguner, fick jag lära mig i skolan. Men jag tänkte inte mer på det.
 
 
Ju närmare vi kom dykarplatsen, ju starkare blev det egendomliga suget. Väl framme kändes det som om det skulle slita itu mig. Pappa hade bara tittat frågande på mig, men jag hade inte sagt något, så vi började helt enkelt att ta på oss dykarutrustningen. Precis innan det var dags för igång, kom en vacker ung kvinna med turkosblått hår, havsgröna ögon och fjälliga ben fram till mig. Hon gav mig en liten, grön klibbig sak och sa att jag skulle äta. Jag löd, och sedan gick vi i och började nedstigningen.
 
 
Sedan hade allt gått fel. Jag hade blivit yr och börjat irra runt, jag klarade inte av vad som var upp eller ner. Jag fick för mig att det var den kletiga gröna saken som jag fått av den mystiska kvinnan, och med ens kom ordet för den. Kelp. Sjöfolkets föda. Jag hade irrat runt där i evigheter innan jag börjat återfå mitt "medvetande".
 
 
Men precis innan det hände hände något annat, något som skulle få mig att häpna. En märklig flicka med fena simmade fram till mig, viskade till mig att inte vara rädd och att ta det lugnt så fort jag kom hem. Jag kunde bara nicka, stum av förvåning. Strax därefter hittade pappa mig, och han var orolig, så han signalerade att vi skulle gå upp till ytan. Väl uppe förklarade jag för honom att jag blivit djuphavsberusad. Han nickade och gav mig ren syrgas, eftersom man bör få det då. Men jag själv hade ingen aning om vad det kunde vara.
 
 
När jag kom hem och skulle sätta mig vid skrivbordet för att ta det lugnt, började det plötsligt droppa om mig. Jag hade hoppat upp från stolen i ren förvåning, för jag hade ju såklart ingen aning om vad det var. Pappa hade ropat där nerifrån, men jag hade svarat att det var okej. För vad skulle han kunna göra?
 
 
Och så, plötsligt, hade jag sugits iväg i en stor strömvirvel av bubblor. Den hade burit mig ovanför marken, för att sedan bara släppa ned mig. Och nu är det enda jag kan göra att sitta här, och fundera över denna märkliga dag.
 
/En fundersam Maped
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PGC Peach: Huset

 Peach-hushålelt här nu enda sedan Generation 2 bott i samma hus, och vi tycker att det är dags att ni får en ordentlig titt på det. Så våra damer och herrar, Simnation presenterar Villa Peach!
 
 
 
Huset utifrån
 
 
Innergården
 
 
Melvins och Danias sovrum
 
 
Tvättstuga
 
 
Barnrum
 
 
Badrum
 
 
Gästrum(som faktiskt överlevt hela familjens vistelse i huset, utan att ha blivit omdesignat)
 
 
Kök
 
 
Matsal
 
 
Vardagsrum
 
 
Barnrum
 
 
Garage
 
 
Uteplats och pool
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Militärkarriären

 Dags för Militärkarriären alltså, den sista karriären innan ni väljer helt fritt. Ni har väl röstat? Om inte, gör det här.
 
Yrke: Militär
Antal Nivåer: 10
Kopplade Egenskaper: Atletisk, Händig
Kopplade Färdigheter:  Atletisk, Händighet
Kopplad Byggnad: Militäranläggningen
 
Nivå 1: Latrinstädare
 
Arbetstider: 07.00-14.00
Lön: 40 §/timmen
 
Rekryteringsbefälet kanske skönmålade sanningen lite grann, för jobbet som latrinstädare är inte särskilt tillfredställande, eller ens hygieniskt. Försök att pressa fram ett leende när löjtnaden stannar till för att se hur det går dör dig, annars kanske du flir överflyttad från den här smeten till något värre.
 

Nivå 2: Mässpersonal
 
Arbetstider: 07.00-15.00
Lön: 44 §/timmen
 
Från en röra till en annan! Byt ut gasmasken mot ett hårnät och ge bassarna deras käk. Börja träna på tyngdflyttningsbänken så att du kan spänna dina biceps framför löjtnaden när han kommer förbi och hämtar sitt krubb- militären är alltid på jakt efter individer som är i form
.

Nivå 3: Menig
 
Arbetstider: 07.00-15.00
Lön: 49 §/timmen
 
Tack vare ditt hårda arbete har militären hittat ett nytt jobb åt dig. Ut på träningsbanan och ge oss femtio, soldat. Vi vet aldrig när generalen kommer förbi och inspekterar trupperna, så jobba hårt, håll uniformen på och öva på exercisen.
 

Nivå 4: Gruppbefäl
 
Arbetstider: 07.00-14.00
Lön: 94 §/timmen
 
Som gruppbefäl får dina undwelydande göra honnör åt dig. Det betyder att dina överordnade förväntar sig mer av dig och din grupp. Träna hårt, inspirera trupperna och se till att dina befäl vet vad du heter när det är dags för befodran.

Nivå 5: Flygofficer
 
Arbetstider: 07.00-14.00
Lön: 108 §/timmen
 
Officerstatus ger dig nya ränder på uniformen och nytt ansvar. Mekanikerna nere i hangaren behöver din hjälp med att hantera skiftnyckeln, medan höjderna fortfarande vill ha dig i toppform. Du kanske kommer att skriva ut checkar om din kropp inte har täckning för flygofficer.
 

Nivå 6: Rotekamrat
 
Arbetstider: 07.00-13.00
Lön: 145 §/timmen
 
Gör din plikt så står militären bakom dig, men det är lättare sagt än gjort. Du styr ett lånat flygplan som ingen medelsim kan flyga, och har ett befäl som behöver ditt stöd. Lämna aldrig, någonsin din Rotekamrat.
 
Nivå 7: Stridsflygare
 
Arbetsider: 07.00-13.00
Lön: 167 §/timmen
 
Den omfattande träningen har lönat sig och du har fått ett toppmodernt jetplan med ditt eget namn på sidan och din egen rotekamrat som täcker dig. Livet i det militära blir mer och mer spännande för varje dag, men med spänningen kommer faran och det okända. Akta ryggen däruppe!

Nivå 8: Gruppchef
 
Arbetstider: 07.00-13.00
Lön: 192 §/timmen
 
Hela plutonen ser upp till dig, respekterar dina beslut och litar på att du ser till att de kommer hem säkert. Du har blivit befodrad till gruppchef i hopp om att du fortsätter jobba bra, förbättra effektiviteten och förvandla männen och kvinnorna i plutona Adam Bertil till de bästa i världen.
 
Nivå 9: Elitpilot
 
Arbetstider: 07.00-12.00
Lön: 265 §/timmen
 
Du kan utföra en Immelmansväng och roll bättre än någon annan pilot i skvadronen. Faktum är att det inte finns någon manöver du inte klarar av. Höjderna vill plocka in dig som elitpilotsinstruktör på elitflygskolan för att sprida dina kunskaper, imponera på allmänheten med dina snygga uppvisningar och sprida dina vingar för mänsklighetens bästa.
 
Nivå 10: Astronaut
 
Arbetstider: 07.00-01.00
Lön: 334 §/timmen
 
Kapplöpningen i rymden har börjat och du är den främsta tävlanden. Du är den bästa, den smartaste och den enda simmen som kan leda vårt stolta samhälle ut i rymdens okäna djup. Spänn fast dig i raketen och förbered dig på en åktur i 25G. Du är en hjälte/hjältinna!