Lite härlig fakta om The Sims 4

 
Ni har nog sätt att flera bloggar börjar tagga upp rejält inför The Sims 4, med otroliga faktainlägg och sina egna tankar. I det här inlägget tänkte vi samla det som vi än så länge vet om spelet, både äldra fakta som vi redan skrivit om och lite nyare. För er som inte vet så är det officiella släppet för The Sims 4 den andra september, och 4:e november här i Sverige!
 
Här kommer alltså faktan, och längre ner lite av våra egna tankar om spelet. Har ni någon fakta som ni vet men inte står med i inlägget, kommentera gärna det så lägger vi till det :D
 
Tänk på att spelet inte är släppt än, och att det alltid går att ändra funktioner i sista sekund. Därför är det inte
110 % säkert att allt som står i inlägget kommer finnas med i spelet.
 
-Staden/kvarteret där simmarna kommer att bo heter Willow Creek, är inspirerat av New Orleans i USA, och går att jämföra med Sunset Valley som finns i Trean.
 
-Det kommer att finnas en ångbåt(!) i Willow Creek.
 
-Ålderstadiet småbarn kommer inte att finnas med i Trean. Bebisar kommer alltså att direkt bli barn. Alla andra åldersstadier som finns i Trean kommer att finnas i Fyran.
 
-Enligt Thesims.com kommer det att finnas någon typ av online-funktion som ska gå att stänga av och sätta på. Särskilt mycket information om hur det kommer att fungera finns inte, men för er som vill leta är det här inlägget ett bra ställe att börja på.
 
-Bella och Mortimer Spökh kommer att finnas i staden.
 

 
-Fiol, piano och gitarr kommer finnas i grundspelet.
 
-Pooler kommer inte finnas i grundspelet. Inte heller ligger Willow Creek vid havet, så kategorin badkläder i CAS kommer inte att finnas överhuvudtaget.
 
-Slumpmässiga händelser, ex. meteorer, kommer att kunna inträffa. Dessa händelser är som sagt slumpmässiga, vilket gör att spelarna inte kommer kunna styra över dem.
 
-Simmars vägar kan korsa varandra utan att alla ställer sig och viftar med armarna!!!
 
-Alla hattar kommer att kunna kombineras med alla hår. Det betyder att håret kommer att forma sig efter hatten, vilket verkar superawesome! Det betyder att man inte längre måste ha kort hår bara för att man vill ha keps!
 

 
-Skapa en Stil finns inte i fyran. Hela den här grejen med känslor skulle bli alltför komplicerad om man kunde ändra färger på kläderna också. Dock ska det finnas väldigt detaljerade föremål istället.
 
 

Unika personligheter
 
-Man kommer att kunna välja på ett antal hårfärger i CAS.
 
-Man kan ändra storlek på väldigt mycket i The Sims 4 CAS. T.ex pupillerna, rumpan, midjan, axlarna, fötterna...
 
-Det kommer att finnas en autosparningsfunktion. Vi har inte fått särskilt mycket information om den ännu, men vi gissar att om spelet kraschar och man inte sparat, kommer spelet ändå ha sparat åt dig.
 
-Tonåringar kommer ha samma längd som vuxna(vilket stämmer rätt bra in på verkligheten). Dock kommer ansiktet och kläderna avslöja vem som är vuxen och vem som är tonåring.
 
-Man kan amma bebisarna, alltså inte bara ge dem nappflaska! :D
 
-I CAS kommer det att finnas ansiktstyper från alla hörn av världen. Det betyder att om du vill göra en asiatisk sim kan du bara välja den färdiga mallen och sedan utveckla den till den sim du vill ha.

 
-Om du skapar två simmar och vill att den ena av dem ska ha t.ex en bror, ska det vara lätt att lägga till. Allt för ett trovärdigt släktträd!
 
-I byggläget kommer du att kunna placera TV-apparater, tavlor och väggprydnader var du vill. Om du till exempel sätter TV:n i taket, kommer simmarna att böja på huvudet för att se upp dit!
 
-Det finns tre olika vägghöjder. Det är alltså möjligt att ha olika högt i tak.

 
-På vissa av bilderna av Willow Creek finns en spårvagn med. Frågan är, kommer att simmarna kunna använda den för att ta sig runt i staden?
 
 
Våra tankar om Fyran
 
The Sims 4 har fått blandade åsikter. Vissa längtar jättemycket, andra inte alls. Men så här har det varit angående alla spel i simsserien, och fyran är inget undantag. Folk har klagat över att simmarna ser plastiga ut, att det inte finns skapa en stil mm. Men vi tillhör inte den gruppen. Visst, vi var skeptiska i början, men vi tycker att det är själva spelandet som är kul. Och alla dessa nya funktioner med känslor kommer bara höja nivån i spelandet.
 
Dessutom kommer det att vara hu lätt som helst att skapa unika simmar. Det enda man behöver göra är att använda de mest ultimata sliderserna någonsin. Detta gör att med bara några drag med musen har du skapat en helt unik sim. Att de går olika är en bonus, för visst rör sig ingen på Jorden likadant?
 
Dessutom tycker vi att kvarteret ser helt fantastiskt ut! Titta på videorba(längst ner i inlägget) och se hur träden rör sig! Allt ser också väldigt fint och detaljerat ut. Det ser grönt ut, och mer mystiskt än Sunset Valley. Och eftersom Sunset Valley enligt oss är en av de bästa städerna i The Sims 3, så kan den här staden inte vara annat än helt awesome.
 
Visst finns det minus också. Till exempel hade vi önskat att de inte tagit bort ett åldesstadie, utan lagt till ett mellan de alltför lekfulla barnen och de alltför mogna tonåringarna. Typ ett åldesstadie i 12-13 årsåldern. Istället har de valt att ta bort småbarnen. Det känns ju lite konstigt att gå från en 6 månader gammal bebis går direkt till att bli en sjuåring, redo för skolan. Det är som om de hoppat över 2-5 årsåldern, när man lärde sig gå och prata. gick på promenader till parken och lekte med dockor. Men detta är bara grundspelet, det kan faktiskt hända att det kommer en Leva Livet-inspirerad expansion där åldersstadiet läggs till igen.
 
Sedan kommer ju varken pooler, havet eller badkläder med i Grundspelet. Visst är det kul med en stad som ligger lite mer inåt land, till skillnad från där praktiskt alla städer utom Riverview i Trean ligger direkt vid havet. Men det skulle vara kul med pooler i alla fall. Och badkläder?!? Det känns lite som ett måste. Om inte annat för att det är så kul när simmarna bara byter om till badkläder mitt i vintern. Men som sagt, det är bara grundspelet, och det kan ju alltid komma en expansion som Semesterparadis där pooler, badkläder och en stad som Isla Paradiso kommer.
 
Annars tycker vi fyran ser bra ut, och ser så mycket fram emot att testa det! Att se hur det utvecklas drar verkligen igång spellusten igen!
 
Vad tycker ni om Fyran? Det är så kul att höra era åsikter, så kommentera gärna om det!
 
BILDBOMB FRÅN THE SIMS 4!
 

Forma dina simmarRumsbaserat byggande
Nya känslor Meningsfulla val
Fullt av liv Särpräglade utseenden
 
 
 
OBS! De två sista bilderna tillhör bonusinnehållet av Sims 4, och kommer alltså inte med om du bara köper grundspelet.
 
Källa: Thesims.com
 
För dig som hellre vill se informationen i form av en video:
 
 
 
 
 
 
 
//Rolo och Ida